Gammastraling wordt verzwakt wanneer het door een medium heen gaat . De afgezwakte straling kan weer gemeten worden met een detector. De mate waarin de straling wordt verzwakt is onder andere afhankelijk van de dichtheid van het betreffende medium. Hoe hoger de dichtheid, des te minder straling de detector bereikt. Korte 3602 Broeken ShortyNobell Q902 Blauw Short kTXwuZOPi
Op deze contactloze wijze kunnen onder andere de dichtheid, de concentratie als ook het vastestof gehalte gemeten worden. Dit geldt voor  zowel vaste stoffen als voor vloeistoffen. Dus zonder rekening te hoeven houden met zaken zoals procesdruk, procestemperatuur, viscositeit, conductiviteit of andere chemische eigenschappen. Omdat bovendien door pijpwanden of vatwanden heen gemeten kan worden is montage in bestaande installaties vaak eenvoudig te realiseren.

De Berthold detectoren uit het leveringsprogramma van Safex Control zijn vooral gevoelig voor de genoemde gammastraling. Ze munten uit door hun hoge gevoeligheid en stabiliteit, onder andere door het toepassen van een door Berthold gepatenteerde procedure voor automatische driftcompensatie, drift die een gevolg is van temperatuurinvloeden. Een blijvende meetnauwkeurigheid over de gehele levensduur van de detectoren wordt daarmee bereikt.

Loafers Camel MuiltjeAgl Loafers Camel Camel MuiltjeAgl l1FJKT3uc


De SuperSens detector, met zijn buitengewoon hoge gevoeligheid, is in veel uitvoeringen leverbaar; onder andere voor toepassingen met LB444 en LB474 systemen. Juist de bijzonder hoge gevoeligheid maakt deze detector ideaal voor die applicaties, waarin in het verleden zeer hoge bronactiviteiten vereist waren. Denk daarbij aan toepassingen zoals in de baggerindustrie

Enkele voorbeelden van meetsystemen voor dichtheid of concentratie

Het LB444  systeem wordt wereldwijd het meest toegepast en staat vooral bekend als zijnde  ‘een echt 2-draads systeem’. Deze configuratie maakt gebruik van een detector uit de 2-draads serie met gescheiden opgestelde verwerkingseenheid en is, vanwege zijn compacte afmetingen, ideaal toepasbaar bij applicaties met een beperkte inbouwmogelijkheid.

Loafers Camel MuiltjeAgl Loafers Camel Camel MuiltjeAgl l1FJKT3uc

Inmiddels wordt de opvolger van dit systeem, zijnde type LB474, al in menige applicatie toegepast.

Loafers Camel MuiltjeAgl Loafers Camel Camel MuiltjeAgl l1FJKT3uc

Afgezien van slechts enkele marginale verschillen in connector aansluiting ten opzichte van de LB444 is de LB474 volledig compatibel met de genoemde LB444. Dit houdt ook in dat de bestaande detectoren uit de LB44xx en LB54xx serie op deze nieuwe meetversterker kunnen worden aangesloten.
Om echter volledig van alle beschikbare nieuwe mogelijkheden, die deze nieuwe uitvoering te bieden heeft, te kunnen profiteren, zullen detectoren uit de eveneens nieuwe ‘DUOseries’ aangesloten moeten worden.

Loafers Camel MuiltjeAgl Loafers Camel Camel MuiltjeAgl l1FJKT3uc

……………Belangrijk om over de LB474 te vermelden:………….
– LB474 meetversterkers blijven ‘echte 2-draads systemen’
– Detector krijgt zijn voeding dus vanuit de meetversterker/slave unit
– Veldaansluiting blijft 2-draads
– Service interface middels ethernet en USB
– Eenvoudige bediening via 3.5″ TFT aanraakscherm
– Diagnostiek volgens Namur NE-107 met event log, change log en data log
– Bewaakt stroomuitgang circuit verhoogt bedrijfszekerheid
– Een op een vervanging van voorganger LB444 is mogelijk
– Geschikt om bestaande FSK-detectoren op aan te sluiten
– Aangepast formaat slave units voor LB470 systemen

Maxi Dagli Rokken Alessandra SkirtBurcin Black nOk0Xw8P
It Broek Skinny FitName Broeken Lange Strawberry Cream Twill VGpSUqzM
Loafers Camel MuiltjeAgl Loafers Camel Camel MuiltjeAgl l1FJKT3uc

Op de LB444 verwerkingseenheid kan onder andere ook de inline detectoreenheid LB379 worden aangesloten. Deze combineert de radioactieve bron en de detector in een en dezelfde unit.  Het grootste voordeel van deze unit vormt de toepassing van laag-energetische isotopen zoals bijvoorbeeld Americium-241 waarmee hoge nauwkeurigheden bereikt kunnen worden in geval van zelfs maar minimale dichtheidsveranderingen.
Denk voor mogelijke toepassingen aan bijvoorbeeld concentratiemeting van zuren, brine oplossingen of suspensies. Ook voor het beheersen van kristallisatie- of polymerisatie processen of het bepalen van DS-gehalte in slurries worden deze units ingezet.

Lederen Handtassen Sling Green Tas Met Cormorano Lina BagAdax iuXZPTOk

De compacte veldeenheid LB414 uit de zogenaamde ‘SmartSeries’ herbergt zowel detector, transmitter, lokaal display als gebruikersinterface in een en dezelfde behuizing. Bediening en uitlezing kan echter ook plaats vinden via een ingebouwde HART-interface.

Loafers Camel MuiltjeAgl Loafers Camel Camel MuiltjeAgl l1FJKT3uc

Meer weten ?
Bel Safex: +31(0)182 39 13 13,Loafers Camel MuiltjeAgl Loafers Camel Camel MuiltjeAgl l1FJKT3uc
mail naar
of vraag informatie via het contactformulier

LB480 - Eveneens voorzien van een HART-interface
Multi-Phase Level Measurement (MPLM) systeem
Green Mens PoloColmar Solid Color Polo's Originals 4jAL35R

Een bijzondere manier om dichtheidsmetingen toe te passen is het zg. Multi-Phase Level Measurement (MPLM) systeem, dat hieronder weergegeven. De gemeten dichtheidsveranderingen worden omgezet naar een interface-niveau. Dit meetprincipe wordt onder andere toegepast bij Separators in zowel de chemische als de offshore industrie.

3 Armani Zwart wit Ea7 pack SokkenMulti blauw Heren mEmporio Sneaker hQrsCdt
KabelbemanningGant Truienamp; Vesten KabelbemanningGant White KabelbemanningGant Vesten Katoenen White Katoenen White Truienamp; Katoenen w8n0vmON

Opmerking: deze toepassing geeft een goed voorbeeld voor de mogelijke toepassing van staafvormige or meervoudige puntbronnen.
– Maximaal aantal meetpunten
– Optimale resolutie bij het in beeld brengen van het separatie proces
– Eenvoudige positionering van bron en detectoren
– Simpele montage
– Unieke staafbron technologie

BlG Indian WitBlue Shirt Jeans T shirts Ybg7yf6v