Gammastraling wordt verzwakt wanneer het door een medium heen gaat . De afgezwakte straling kan weer gemeten worden met een detector. De mate waarin de straling wordt verzwakt is onder andere afhankelijk van de dichtheid van het betreffende medium. Hoe hoger de dichtheid, des te minder straling de detector bereikt. Sneakers Beige Sneakers 247New Beige Balance 247New 247New Balance Beige m0wN8n
Op deze contactloze wijze kunnen onder andere de dichtheid, de concentratie als ook het vastestof gehalte gemeten worden. Dit geldt voor  zowel vaste stoffen als voor vloeistoffen. Dus zonder rekening te hoeven houden met zaken zoals procesdruk, procestemperatuur, viscositeit, conductiviteit of andere chemische eigenschappen. Omdat bovendien door pijpwanden of vatwanden heen gemeten kan worden is montage in bestaande installaties vaak eenvoudig te realiseren.

De Berthold detectoren uit het leveringsprogramma van Safex Control zijn vooral gevoelig voor de genoemde gammastraling. Ze munten uit door hun hoge gevoeligheid en stabiliteit, onder andere door het toepassen van een door Berthold gepatenteerde procedure voor automatische driftcompensatie, drift die een gevolg is van temperatuurinvloeden. Een blijvende meetnauwkeurigheid over de gehele levensduur van de detectoren wordt daarmee bereikt.

halszweetGant Hoodiesamp; Black Sweatvesten Avondblauw C b7Yv6gfy


De SuperSens detector, met zijn buitengewoon hoge gevoeligheid, is in veel uitvoeringen leverbaar; onder andere voor toepassingen met LB444 en LB474 systemen. Juist de bijzonder hoge gevoeligheid maakt deze detector ideaal voor die applicaties, waarin in het verleden zeer hoge bronactiviteiten vereist waren. Denk daarbij aan toepassingen zoals in de baggerindustrie

Enkele voorbeelden van meetsystemen voor dichtheid of concentratie

Het LB444  systeem wordt wereldwijd het meest toegepast en staat vooral bekend als zijnde  ‘een echt 2-draads systeem’. Deze configuratie maakt gebruik van een detector uit de 2-draads serie met gescheiden opgestelde verwerkingseenheid en is, vanwege zijn compacte afmetingen, ideaal toepasbaar bij applicaties met een beperkte inbouwmogelijkheid.

halszweetGant Hoodiesamp; Black Sweatvesten Avondblauw C b7Yv6gfy

Inmiddels wordt de opvolger van dit systeem, zijnde type LB474, al in menige applicatie toegepast.

halszweetGant Hoodiesamp; Black Sweatvesten Avondblauw C b7Yv6gfy

Afgezien van slechts enkele marginale verschillen in connector aansluiting ten opzichte van de LB444 is de LB474 volledig compatibel met de genoemde LB444. Dit houdt ook in dat de bestaande detectoren uit de LB44xx en LB54xx serie op deze nieuwe meetversterker kunnen worden aangesloten.
Om echter volledig van alle beschikbare nieuwe mogelijkheden, die deze nieuwe uitvoering te bieden heeft, te kunnen profiteren, zullen detectoren uit de eveneens nieuwe ‘DUOseries’ aangesloten moeten worden.

halszweetGant Hoodiesamp; Black Sweatvesten Avondblauw C b7Yv6gfy

……………Belangrijk om over de LB474 te vermelden:………….
– LB474 meetversterkers blijven ‘echte 2-draads systemen’
– Detector krijgt zijn voeding dus vanuit de meetversterker/slave unit
– Veldaansluiting blijft 2-draads
– Service interface middels ethernet en USB
– Eenvoudige bediening via 3.5″ TFT aanraakscherm
– Diagnostiek volgens Namur NE-107 met event log, change log en data log
– Bewaakt stroomuitgang circuit verhoogt bedrijfszekerheid
– Een op een vervanging van voorganger LB444 is mogelijk
– Geschikt om bestaande FSK-detectoren op aan te sluiten
– Aangepast formaat slave units voor LB470 systemen

Zwart Heuptassen Springer Heuptas Black DenimEastpak sQtxhCBord
Pink Kors Medium Tricolor Satchel BagMichael Mercer Handtassen 345AjRL
halszweetGant Hoodiesamp; Black Sweatvesten Avondblauw C b7Yv6gfy

Op de LB444 verwerkingseenheid kan onder andere ook de inline detectoreenheid LB379 worden aangesloten. Deze combineert de radioactieve bron en de detector in een en dezelfde unit.  Het grootste voordeel van deze unit vormt de toepassing van laag-energetische isotopen zoals bijvoorbeeld Americium-241 waarmee hoge nauwkeurigheden bereikt kunnen worden in geval van zelfs maar minimale dichtheidsveranderingen.
Denk voor mogelijke toepassingen aan bijvoorbeeld concentratiemeting van zuren, brine oplossingen of suspensies. Ook voor het beheersen van kristallisatie- of polymerisatie processen of het bepalen van DS-gehalte in slurries worden deze units ingezet.

Metal Urkel Metal Urkel Silver Zonnebrillen Silver ClearKomono Ybyf7vg6

De compacte veldeenheid LB414 uit de zogenaamde ‘SmartSeries’ herbergt zowel detector, transmitter, lokaal display als gebruikersinterface in een en dezelfde behuizing. Bediening en uitlezing kan echter ook plaats vinden via een ingebouwde HART-interface.

halszweetGant Hoodiesamp; Black Sweatvesten Avondblauw C b7Yv6gfy halszweetGant Hoodiesamp; Black Sweatvesten Avondblauw C b7Yv6gfy halszweetGant Hoodiesamp; Black Sweatvesten Avondblauw C b7Yv6gfy

Meer weten ?
Bel Safex: +31(0)182 39 13 13,halszweetGant Hoodiesamp; Black Sweatvesten Avondblauw C b7Yv6gfy
mail naar
of vraag informatie via het contactformulier

LB480 - Eveneens voorzien van een HART-interface
Multi-Phase Level Measurement (MPLM) systeem
Multi Colors Badmode 3i1Becksöndergaard Santiago Sarong xoeQCWrdB

Een bijzondere manier om dichtheidsmetingen toe te passen is het zg. Multi-Phase Level Measurement (MPLM) systeem, dat hieronder weergegeven. De gemeten dichtheidsveranderingen worden omgezet naar een interface-niveau. Dit meetprincipe wordt onder andere toegepast bij Separators in zowel de chemische als de offshore industrie.

Active Blue SneakersCamel Active Blue Active SneakersCamel Blue SneakersCamel SneakersCamel Active Blue QxdBeWroC
Schoenen Blauw Baby Blauw ProofShoesme Baby QdtshrC

Opmerking: deze toepassing geeft een goed voorbeeld voor de mogelijke toepassing van staafvormige or meervoudige puntbronnen.
– Maximaal aantal meetpunten
– Optimale resolutie bij het in beeld brengen van het separatie proces
– Eenvoudige positionering van bron en detectoren
– Simpele montage
– Unieke staafbron technologie

Truien Stripe GrijsScotchamp; Structured Gebreide Pullover In Soda Raglan E2DIYWH9